CEREX AG – ҚҰРҒАҚ ТАҢҒЫ АСТЫ ДАЙЫНДАУДАҒЫ СІЗДІҢ СЕРІКТЕСІҢІЗ
Жүгері, бидай және күріш сияқты дәнді дақылдарды табиғаттан тікелей алып тұтыну, ол дәндердің қатты болуына байланысты мүмкін емес. Бұл мәселені шешудің белгілі тәсілдерінің бірі — дәндерді жару арқылы ауаға айналдыру, оларды энергиямен толтыру үшін жоғары қысымға ұшыратып, содан кейін бірден сол дәнді дақылдарды алу үшін босату қажет, соңында көлемі 7–12 есе улкен болуы тиіс!
Дән жару технологиясы кем дегенде 100 жылдан бері қолданылады және осы уақыт ішінде дайындау үдерісі өзгерген жоқ, бұл процесті іске асыру барысында қауіпті ашық жалынмен жұмыс істеу, өнімнің қалдықтары және соңғы өнімнің гетерогенді нәтижелері сияқты мәселелерге тап болады.
CEREX AG — дән жару процесінің мәселелерін шешумен және әлемдегі ең қауіпсіз және экологиялық таза «жару» жүйесін дамытумен танымал швейцариялық компания. Қазіргі уақытта бүкіл әлемде өзінің өнімділігі (95%-ға дейін), теңдесі жоқ энергия тиімділігі, өнімнің үнемі жақсы сапасы және жоғары қол жетімділігі арқасында пайдаланылатын автоматты «жару» процесі, бұл пайдалану шығындарының төмендігіне және, керемет инвестиция табыстылығына әкеледі.
Қазіргі уақытта денсаулыққа бағытталған өнімдерге сұраныс күрт өсті және үлпілдек қауыздар осы стандартқа сәйкес келетін ең табиғи, ең пайдалы және инновациялық элемент болып табылады. Осылайша, олар:
1. Қарапайым немесе балмен немесе тіпті шоколадпен жабылған түрінде, таңғы асқа және жеңіл тағамдарға арналған үлкейтілген жарманы бөлшек сауда нарығына шығару.
2. Мюсли, жарма батончиктері, шоколад, йогурт және нан пісіру өнеркәсібіне және т.б. арналған эксклюзивті ингредиенттер ретінде B2B нарығына шығару.
Дән жару жүйесінен басқа, өз көзқарасына сәйкес компанияның дамуы көбісіне айқын болды, сондықтан CEREX сонымен қатар дақылдар, мюсли, жаңғақтар мен тұқым өңдеу желілеріне біріктірілген кептіру/қуыру машиналарына жабын ретінде ұсынылады.
Тамақ өнеркәсібінен басқа, бұл технологияны қолданудың басқа да салалары бар. Мысалы: Темекі өнеркәсібі темекі сабақтарын жару арқылы көлемін ұлғайтып пайда көре алады және «жару» процесіне ұшыраған барлық дәнді дақылдардан глютенсіз ұн өндіру үлкен қызығушылық тудырады - бұл инновациялық технология!